Кадър БТВ ГЕРБ не са съгласни с намерението на Мая Манолова

...
Кадър БТВ ГЕРБ не са съгласни с намерението на Мая Манолова
Коментари Харесай

Сачева, ГЕРБ, отряза Мая Манолава за вдигането на пенсиите: Пари няма

Кадър БТВ 

ГЕРБ не са съгласни с желанието на Мая Манолова за повдигане на пенсиите.

Прави се по такава формула, че тъкмо най-ниските няма да бъдат преизчислени, разяснява Деница Сачева

Идеята на Мая Манолова за преизчисляването на пенсиите е „ див популизъм “. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ някогашният обществен министър Деница Сачева.

„ Преизчисляването на пенсиите се прави по такава формула, че тъкмо най-ниските пенсии няма да бъдат преизчислени “, изясни тя, съобщи Флагман.

Според Манолова с към 30 % по-високи пенсии може да има за всички пенсионери, като се изключи тези, които са се пенсионирали през последните 2 години.

Няма такива пари в България и няма подобен механизъм, по който това може да се случи “, разяснява Сачева.

По думите ѝ в декларираната досега от Станислав Трифонов стратегия има доста притеснителни неща. Като образец уточни приватизацията на ББР, както и икономическата стратегия.

„ Нека първо забележим политиките, а по-късно и кои ще бъдат хората и тогава ще вземем решение какво ще вършим във връзка с кабинет “, добави тя.

„ Отричането на партия ГЕРБ значи да отричаш, че има хора, които харесват нашите политики, има хора, които гласоподават за нас. Както виждате успеха на Има Такъв Народ не е толкоз огромна по отношение на гласоподавателите, които са дали своят вот за нас “, съобщи Сачева.

„ Не можем да се усещаме в изолираност, в случай че една огромна част от политиките, които се организират, са политики, които ние сме правили. Всички умишлено се пробват да заобикалят или да обръщат тил на триумфите, които имаме и което сме постигнали, като преиначават огромна част от фактологията “, добави тя. 

„ Не може да се отхвърли, че запазихме 300 000 работни места и сега програмата „ 60/40 “ продължава. Планът за възобновяване и резистентност, толкоз бурно и шумно подложен на критика, се оказа, че по-скоро е надграден, в сравнение с тотално да бъде променян “, сподели още някогашният министър. 
 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР